Mitt namn är Linda Svensk och min man heter Stellan Svensk, vi har sedan 5 år fött upp rasen Pomeranian. Våren 2019 startade vi vår kennel Sweet Teddy Pom.

Vi bor i hus i Tyresö, en kommun strax utanför Stockholm. Vår familjen består av vår dotter Linn,19 år och vår son Erik 15 år samt våra sex hundar. Vi har två Chihuahua och fyra Pomeranian - det är Pomeranian som vi föder upp.

Jag hade vid ett par tillfällen sett pomeranian ute och hade blivit intresserad av denna lilla ras med ett så sött litet ansikte och en fantastisk päls. Vi läste på mycket om rasen och tog kontakt med en Kennel i Tyresö. Det fanns en tik som vi fick möjlighet att köpa, Freja som nu är 7 år. Vi har även behållt en tik från Frejas valpar, Lexie som idag är 4 år. Under våren fick Lexie sin första valpkull. Under stor dramatik fick hon en cremefärgad tik, Polly som på en gång fick en speciell plats i våra hjärtan. Vi har valt att behålla Polly i vår kennel. Det känns jätteroligt och spännade att alla våra tikar har olika färger och det ska blir roligt att följa vilka färger valparna kommer få i framtiden. I somras (2021) fick jag möjligheten att bli delägare till en tik, Kellie som är uppfödd av Mariette Sjödin, Kennel Pomvictrix. Kellie bor hos oss och hon mottogs väl i Vår flock. 

Vår älskade Freja har fram till idag fått 4 stycken valpkullar och Lexie har fått 2 valpkullar. Tanken med vår lilla kennel är att föda upp friska små valpar som bor i hem-miljö. Som när det är dax att flytta till sitt nya hem har fått socialiceras både med vuxna och barn, har fått koppeltränats, badat och fönats, åkt bil, allt för att göra flytten för de små valpar så bra som möjligt. Till vår stora glädje har vi en god kontakt med våra tidigare valpköpare. För mig känns det väldigt viktigt att finnas tillgänglig för att ge tips och råd till valpköparna och att dela med sig av erfarenheter man har upplevt. Det känns väldigt glädjande att vi har fått möjligheten att få följa valparnas liv och utveckling.